Skjermbilde 2014-11-06 kl. 16.09.17

Vekk pressen

Historiene om lokale yrker som står for fall dersom ikke nye generasjoner overtar, unge som bærer på en drøm om å gå i en besteforelders fotspor hvis han eller hun fikk læreplass…
Det er mange historier som kan få pressen til å sette søkelyset på det lokale behovet for læreplasser.

Mangelen på læreplasser er et samfunnsproblem. Kanskje er det mulig å inngå et samarbeid med lokalavisen om å sette søkelyset på behovet for læreplasser? Ved å hjelpe pressen med historier og intervjuobjekter kan det kanskje være at lokalavisen kan tenke seg å lage reportasjer. Gjør et forsøk, ta kontakt med redaksjonen og se hva som er mulig.

Det er også viktig å invitere pressen til arrangementer som for eksempel jobbintervju/speed-dating. Det er større sannsynlighet for å vekke pressens interesse dersom en politiker/kjent frontperson kommer. Prøv derfor å tenke hva som kan fange pressens interesse når dere planlegger arrangementet.

Lag en pressemelding og send ut i forkant av arrangementet, og følg gjerne opp med en telefon til redaksjonen etterpå. Her finner du tips til hva du bør tenke på når du skriver pressemelding.