Bli synlig i bybildet!

Betalt kommunikasjon koster. Hvordan sette fokus på behovet for læreplasser ved hjelp av enkle midler? Her får du tips til alt fra aktiviteter for å skape oppmerksomhet i gatebildet, til dekor av biler og busser.

Det er mange måter å skape synlighet i bybildet på. Det kan være alt fra å synliggjøre antall elever som står uten læreplasser i form av et fakkeltog, til å gjennomføre aktivitet som skaper oppmerksomhet på uventede steder.

  • Østfold fylkeskommune brukte både egne biler samt busser til å skape synlighet. I tillegg fikk de laget en veggdekor, samt asfaltdekor i form av en ”lærling” som ble plassert under en bil på en parkeringsplass.

Se eksempler her:

Bildekor3Murern

image033 Skjermbilde 2014-06-25 kl. 09.08.50 Mekaniker under bil Hordaland

 

Kanskje er det et bygg med avskallet maling et sted? Hva med å henge opp en plakat her med teksten ”Hva er (fylket) uten fagkompetanse? Sats på lærlinger!”?

Sett sammen en idémyldringsgruppe og se på hva dere kan gjøre for å synliggjøre behovet for læreplasser og ta gjerne med noen elever. Det trenger ikke koste mye å lage noe som skaper synlighet, og kanskje presseomtale.