IMG_0599


Arranger speed-dating

Bak tallene på elever som ønsker seg læreplass står det unge mennesker med drømmer om framtiden. Gi dem en møteplass der potensielle arbeidsgivere kan bli kjent med dem! Det genererer en dialog, som for mange kan ende opp i en lærekontrakt. I tillegg skaper det oppmerksomhet.

570 jobbintervjuer
Da Østfold fylkeskommune arrangerte ”Østfolds største jobbintervju” fikk elevene og bedriftene mulighet for speed-dating. De fikk noen minutter til rådighet for å presentere seg for hverandre. På to intervjudager møttes ca 105 representanter fra arbeidslivet og ca 190 elever. Fordelt på 570 jobbintervjuer fikk elevene i gjennomsnitt tre intervjuer hver. I forkant hadde elevene vært i gjennom en obligatorisk opplæring i hvordan de skulle skrive CV og hvordan de skulle oppføre seg under et jobbintervju.

Senker terskelen
Mange elever er usikre og synes at det å skulle ta kontakt med lærebedrifter på egenhånd kan være tøft. Korte jobbintervjuer oppleves som mindre «farlige» og elevene får også anledning til å møte flere arbeidsgivere. Flere av elevene i Østfold uttalte at speed-datingen ga dem en mulighet de ellers ikke ville hatt til å bli kjent med potensielle lærebedrifter.

I Østfold ble noen av elevene tilbudt jobb med én gang, mens andre fikk det i etterkant. Ledelsen på Inspiria Science Center, hvor arrangementet ble holdt, ble så inspirert at de tok inn en lærling i løpet av jobbintervjuet. Totalt oppnådde Østfold mer enn 100 flere lærekontrakter, sammenlignet med året før.

Speed-dating trinn for trinn.